top of page
GUIDEDE MEDITATIVE PRAKSISSER
meditation.jpg
sind-3_edited.jpg
ånd.jpg
ikon guidning natur.jpg
ikon guidning åndedræt.png
ikon guidning hjerte.jpg
Natur
18-hjertefokus.jpg

Hjertefokus, hjerteåndedræt, hjertefølelse

At leve med udgangspunkt fra hjertet, med kærligheden og sjælen som kompas-udgangspunktet, kræver gentagende at etablere hjertefokus. Denne korte øvelse inviterer direkte og ubesværet hjem i denne ankring. Denne kan laves adskillige gange hver dag, som en centreringspraksis.

Hjertefokus, hjerteåndedræt, hjertefølelse
00:00 / 03:10
17-hjertesutrameditation.jpg

Hjertesutrameditation

KERNEMEDITATION. Meditation, uanset hvilken praksis du bruger, åbner dit hjerte. Men du kan også åbne dit hjerte, din evne til at give og mod-tage kærlighed, ved at meditere med udgangspunkt fra hjertet. 'Sutra' betyder 'frø'; der lægges for, at kærligheden i og omkring dig kan vokse.

Hjertet - sutrameditation
00:00 / 18:08

De to ovenstående guidede meditationer og ankringer blev lavet i 2013 sammen med Metatone, der har lavet meget smuk musik dertil. Lige præcis musikken til hjertemeditationerne gjorde mig dybt taknemmelig for Verner & Rolf Bekkers fornemme arbejde i forbindelse med meditationernes tilblivelse.

Guidningerne nedenfor er lavet i 2021. De er uden musik. Der er stor forskel på dem. Nogle er mere kontemplationer end egentlige meditationer. Andre er invitation til egentlig meditation, og hvor der er indlagt mere rum og stilhed. Derfor er det en god ide at lytte til guidningen én gang og så beslutte sig for, om / at / hvordan man vil anvende den i egen meditativ praksis. Alle speaks har også vedlagt transkript i pdf, så det er muligt at læse guidningen, inden man lytter til den; kan ses ved at trykke på det runde billede. 

meditation med fokus på hjertecentret_shutterstock_112082681.jpg

Meditation med fokus på hjertecentret

Dette speak er endnu et, hvor teksten er adapteret fra en Svend Trier. Guidningen ud i fokus på hjertecentret anvender et dejligt enkelt sprog og holder fokus på meditationen som primært en mental oplevelse, også selvom den er kropsligt forankret. Guidningen er på godt 8 minutter, men af disse er cirka halvdelen stilhed. 

Meditation med fokus på hjertecentret
00:00 / 08:10
Meditation på taknemmelighed.jpg

Meditation på taknemmelighed

En daglig fokusering på taknemmelighed er vel en af de mest kraftfulde indre fokuseringer, vi kan gøre, som kan forebygge, at vi størkner i bitterhed, vrede, fortrydelse. Modstand og lidelse er livsvilkår. Det indre arbejde er at acceptere og give slip på 'efterbyrden'. Tekst adapteret fra Svend Trier.

Meditation på taknemmelighed
00:00 / 09:00
Hymne til kærligheden.jpg

Hymne til kærligheden

Hymne til kærligheden er en kort tekst af Verner Bekker fra Sund krop & sund Sjæl, der bringer os direkte ind i sjælsperspektivet af det at leve i kærlighedsrelationer.

Hymne til kærligheden
00:00 / 02:50
Hymne til livet.HEIC

Hymne til livet

Hymne til livet er en kort tekst af Verner Bekker, der i al sin enkelthed bringer os direkte ind i  sjælsperspektivet.

Hymne til livet
00:00 / 02:20
IMG_9625.HEIC

Hymne til lyset

En kort tekst af Verner Bekker, der minder os om, at lyset før eller siden bryder igennem.

Hymne til lyset
00:00 / 01:35
bottom of page