top of page
GUIDEDE MEDITATIVE PRAKSISSER
meditation.jpg
sind-3_edited.jpg
ånd.jpg
ikon guidning natur.jpg
ikon guidning åndedræt.png
ikon guidning hjerte.jpg
Natur
6-nærvær på det normale åndedræt.jpg

Nærvær på det normale åndedræt

Denne øvelse handler om, på blideste vis, at lære sit normale åndedræt at kende. Hver eneste lille detalje. Jo bedre man kender sit normale velfungerende åndedrag, jo nemmere er det at finde tilbage til. Det er også herfra, at man udvikler åndedrættets mange potentialer.

Nærvær på det normale åndedræt
00:00 / 11:29
7-det fuldkomne åndedræt.jpg

Det fuldkomne åndedræt

Denne 3 minutters øvelse kan du foretage hvor som helst og når som helst. I starten kan det være en god ide at øve i et privat rum med lukkede øjne. Men efter kort tid kan du praktisere uden at omgivelserne behøver opdage, at du er i gang med at centrere dig samtidig med, at du fylder energi på.

Det fuldkomne åndedræt
00:00 / 03:16
8-pauserne i åndedrættet.jpg

Pauserne i åndedrættet

Denne blide åndedrætsøvelse får sindet til at falde til ro, pauserne mellem tankerne bliver længere. Øvelsen er i sig selv en meditativ proces, og den kan understøtte andre meditative praksisser. Praksissen er også god at bruge, når du ligger i sengen og glider nedad mod nattesøvnen.

Pauserne i åndedrættet
00:00 / 04:48
9-mindfulnessmeditation med fokus på åndedrættet.jpg

Mindfulnessmeditation med fokus på åndedrættet

KERNEMEDITATION. Dette er en enkel meditationsteknik, som kan skabe en afspændt tilstand i krop og sind. Når sindet gør sig mere stille men forbliver vågent, vil du opleve dybere, mere stille niveauer af opmærksomhed. 

Bemærk at der først kommer en generel instruktion på ca. 3 minutter. Så slås på en gong for at signalere, at du er på egen hånd i 8 minutter. Gongen slå 3 gange, så du får lejlighed til blidt at komme tilbage, inden der kommer en kort instruktion som afslutning til sidst.

Mindfulnessmeditation med fokus på åndedrættet
00:00 / 16:00
veksel%C3%A5ndedr%C3%A6t_edited.png

Vekselåndedrættet

Vekselåndedrættet, en meget kraftfuld og balancerende åndedrætspraksis, kan udføres på en række forskellige måder, hvorfor der her gives en grundig instruktion, der er springbræt til at udføre øvelsen på egen hånd, med bevidste valg om forskellige detaljer i udførelsen.

Vekselåndedræt
00:00 / 04:38
Ujjayi-åndedrættet.jpg

Ujjayi-åndedrættet

'Det sejrende åndedræt' er uforligneligt at anvende i ens yogapraksis, til energiforøgelse og grunding, og det kan bruges stillesiddende eller -liggende til beroligelse og afstressning. Et af de vigtigste åndedræt at kunne anvende igennem dagen og til natten.

Ujjayi-åndedrættet
00:00 / 08:43
mantrameditation med so-ham.jpg

Mantrameditation med so-ham

En meget blid ankring i åndedrættet. Brug guidningen som indledning til en egenguidet meditation i selvvalgt længde.

So-ham betyder 'I am unlimited consciousness'.

Mantrameditation med so-ham
00:00 / 02:44
stemplet.jpg

Stemplet

Stemplet er et indre billede, man kan forfølge i sit åndedræt for at gøre det dybere, roligere og mere jævnt. Er et virksomt redskab til stresshåndtering eller smertehåndtering. 3 åndedrag pr. minut.

Stemplet
00:00 / 11:09
bottom of page