top of page

ÅND

Se & lyt til en kort intro til temaet, så du nemmere kan vælge, hvad du vil fordybe dig i.

Indledning

 

Hvor dog starte det, der med tiden bliver til et langt afsnit om 'det åndelige'? Et afsnit, jeg har taget vel omkring 20 års tilløb til at give særskilt rum her på denne platform? I januar 2022 har jeg pålagt mig selv at sætte foreløbigt punktum for en artikel »Erfaret åndsnærvær« på blot 5 sider, som jeg håber du vil give dig tid at læse langsomt. 

 

Hos Deepak Chopra tog jeg i 1998 min meditationslæreruddannelse, og hans sammenkobling af vestlig videnskab og østlige filosofi har selvsagt i høj grad påvirket mig. Han har lavet to 7-niveau strukturer for henholdsvis »Bevidsthedstilstande«, vi kan opleve, og for »Gensvarsmåder« vi tilsvarende kan have i vores relationer. Disse strukturer klargør nogle af forskellene mellem østlig og vestlig perspektiv - og viser en vej for, hvad det er, vi bevidsthedsmæssigt og relationelt oplever, når frugterne af en meditativ praksis bliver stadigt mere vedvarende i livet. 

Jeg har derudover leget med at lave en 8 minutters video, der tager udgangspunkt i 3 sider i en af Verner Bekkers bøger, der er baseret på mystikertraditionen Rosenkorsordenen. »Kosmisk kommunikation« beskriver strukturen for og formålet med progressionen af ens meditative praksis.

 

Det vil sige, at for nu forsøger jeg mest at være praktisk anvisende, hvad angår udøvelse af åndeligt baserede praksisser, frem for at være teoretisk reflekterende herom. 

Overblik

1. Erfaret åndsnærvær

2. Syv bevidsthedstilstande (ad modum Deepak Chopra)

3. Syv gensvarsmåder (ad modum Deepak Chopra)

4. Kosmisk kommunikation (ad modum Verner Bekker)

erfaret åndsnærvær.HEIC

Erfaret åndsnærvær

Kom, Vær Nær Ånd sammen med mig. Lad dig udvide. Lad en stemthed indfinde sig. Erfar en kærlig livskraft bag al skabelse. Altings enhed.

Læs pdf ved at trykke på billedet, 5 sider

atmadarshan.jpg
kosmisk.jpg

Syv bevidsthedstilstande - et speaket slideshow

Vores oplevelse af 'virkeligheden' er subjektiv og yderst fleksibel. Der gennemgås syv niveauer af vågenhed og opmærksomhed.

 

Det er en ppsx-fil (powerpoint-fil), der, når du trykker på det øverste billede, automatisk downloader til 'overførsler' på din computer. Når du åbner den, så er det optimalt at se slideshowet i 'præsentationsvisning', så du har overblik over alle slides nederst. 

Det er også muligt at se og læse som pdf, 14 sider, ved at trykke på det runde billede nederst.

Pdf af oversigtsplakat fås her

komm_rolig.jpg
komm_intuitiv.jpg

Syv gensvarsmåder - et speaket slideshow

Når vores bevidsthedstilstande udvides og højnes, påvirker det vores relationer. Vores kommunikation med og gensvar på andre, bliver dybere og mere kærlighedsforankret, i bevidstheden om vores forbundethed som et grundvilkår.  

 

Det er en ppsx-fil (powerpoint-fil), der, når du trykker på det øverste billede, automatisk downloader til 'overførsler' på din computer. Når du åbner den, så er det optimalt at se slideshowet i 'præsentationsvisning', så du har overblik over alle slides nederst. 

Det er også muligt at se og læse som pdf, 11 sider, ved at trykke på det runde billede nederst.

Pdf af oversigtsplakat fås her

Kosmisk kommunikation.jpg

Kosmisk kommunikation

En undervisningsvideo om systematikken i anvendelsen af de indre praksisser. Visualisering, koncentration, meditation, dyb meditation, kontemplation og illumination er de praksisser, der kan lede mod kosmisk bevidsthed.

 

Læs tekst fra video som pdf ved at trykke på billedet.

bottom of page