En frugtbar jord og vitale planter

Kan man dyrke sin mad og samtidig være med til at opbygge jordens ressourcer, og uden at nedbryde livet omkring, kan jeg se en større mening med at være i live. 

Designinspirationer og planteplan (597 sider)
Powerpointshow-version incl. introducerende og overbliksdannende speaks (ca. 1 time).

Bemærk af slideshow downloades til overførsler. Vil du have overblik over alle slides, så tryk på 'brug præsentationsvisning', hvor alle slides vises i en række i bunden. (Denne version af planteplanen er lagt ud til hvis du gerne vil høre speaket, jeg har lavet til slideshowet).

Designinspirationer og planteplan (597 sider)

Pdf-version, som åbner i ny fane (links er aktive men speaks inaktive i pdf).

Planteplan i excel-regneark 

Til praktisk styring af indkøb, plantning og proces.

LIDT STRØTANKER OM EMNET. Jeg har siden barndommen været med i haven, og i voksenlivet har jeg dyrket egne grønsager og frugter til husbehov. Siden 2016 har jeg med væsentligt større fokus været optaget af at lære nyt om det at dyrke, f.eks. studerer og praktiserer jeg brug af permakultur-principper, forøger jordfrugtbarheden i min have, vælger nøje gamle frøsorter, øger plantevitalitet, og jeg har sidst fået lært men har endnu ikke etableret drivhus udelukkende opvarmet med vedvarende energi.

Fra 2020 og fremefter - det er en plan med mange års horisont, jeg har lavet - er planen at opskalere fra min lille forsøgshave til væsentlig større designs, bl.a. etablere en madskov med stor plantediversitet, samt bygge et drivhus, opvarmet med vedvarende energi.

Der skal omhyggelighed til i alle faser af at dyrke den bedst tænkelige mad, samtidig med at give planter og dyr i øvrigt gode levebetingelser, hvilket er et selvfølgeligt krav i min optik.

På grund af den hastigt voksende mængde praktisk dyrkningsarbejde, er mine prioriteter blevet ommøbleret de sidste år. Jeg praktiserer stadig som psykolog og meditationslærer, men dyrkningen får lov at fylde en del i fritiden, og arbejdstiden er reduceret i forhold til tidligere, dette for at kunne fokusere mest muligt på madskovsprojekterne, som er der mit fokus ligger.

I øvrigt er mit syn på menneske- og plantetrivsel så overlappende, så beskæftigelsen i de to områder af livet opleves som to sider af samme sag. Mennesket er jo i bund og grund et udtryk af liv, på lige fod med øvrige planter og dyr.

Jeg har samlet de sidste års videnallokering og inspirationer og praktiske erfaringer sammen i ét powerpointdokument. Måtte du have lyst at hente inspirationer til din egen dyrkning, er du velkommen at kigge ind i planteplanen, linket er i overskriften øverst.

Omsorg for Moder Jord; visioner og ideer (7 sider)

Hvad der ikke konkret handler om havedesign og planteplaner, har jeg samlet i et andet dokument, der indeholder links til en lang række ideer om, hvordan man kan gøre sin livsstil mere bæredygtig. Der bliver løbende puttet ting ind, som jeg støder på. For nu har jeg tre temaer, inspirationerne fordeles under: 1) Visioner, 2) Permakultur, 3) Bolig off the grid og lignende.